Categories: Fengselsbloggen

Fengselshotellet

Share
Endelig kan vi avsløre hva vi har jobbet med de siste månedene. 🤩
Vi har skaffet hele kremen av True Crime eliten både av krimjournalister, true crime-podder, kontroversielle krimsaker, justismord advokater og andre som skal opptre i bakgården på Fengselshotellet i Arendal den 30-31.august.
Vi har begrensede billetter som ble lagt ut i går.
Ønsker du å ta turen til Truecrimefestivalen på fb eller hjemmesiden å bestill billetter 🎫
Følgende kommer:
*Norges største krimforfatter og TV-profil i «åsted Norge» Jørn Lier Horst
* Den anerkjente krimjournalisten i NRK og forfatter Erlend Frafjord (har fulgt 3 forvaringsdømte over 3 år og skal snakke om dette på scenen)
*krimreporter i NRK Olav Rønneberg skal fortelle om «da terroren rammet Oslo» og en hittil spennende og ufortalt historie om uventede hendelser som fant sted bak i NRK redaksjonen denne natten
* Norges aller største True crime podder kommer.
*Avhørt -podden som skal ha «live» sending fra en meget kjent kriminalsak på scenen med aktuelle gjester. Og hvordan endte denne podcasten egentlig opp med å få flere hundretusen lyttere ukentlig på podcasten sin?
*VG podden kommer med krimsjef «Milli» som skal fortelle om nye vendinger i den berømte Orderud-saken «da døden kom til Orderud gård».. Skal Norges største og mest omdiskuterte krimsak virkelig opp i en ny rettsak igjen?
På innsiden av podcasten Psychohoder kommer: – Rettspsykolog Susanne Nordby Johansesen – Hva får mennesker til å utføre kriminelle handlinger? Har sittet i de største rettssakene i Norge som å analysere gjerningspersonen.
Justismord-advokat Sigurd Klomsæt skal fortelle om minst 3 store kriminalsaker hvor han har bidratt til å få en uskyldig person frikjent. Blant annet «Fetteren» i Birgitte Tengs saken. Bestyreren i «Bjugn-saken», og ikke minst den advokaten som i Baneheia saken innhentet helt avgjørende bevis allerede i 2011 som skulle ført til ny rettssak i Baneheia saken allerede da. Kanskje vil adv Klomsæt også fortelle om hvorfor «Scandinavia saken» vil få en ny vending og 157 omkomne mennesker endelig en rettferdig behandling av rettsystemet hvor advokaten selv har bistått de pårørende.
* Den såkalte og tidligere så beryktede «Nordlands-mafian» kommer. «Flydropp saken» oppstod da et Cessna fly slapp flere store bagger over tjerne i Lillesand sein høsten 1993. Over 50 års fengsel ble utdelt. Nå viser det seg at saken tar en ny vending da ny informasjon kan ha avdekket at det faktisk kan ha vært polititjenestemenn som gav flyveren av Cessna flyet de mystiske bæggene i Nederland i 1993. Aktører i saken og domfelte vil avsløre mer live på scenen i fengselsbakgården.
*Åsted Norge kjent fra Tv2 v Horst skal fortelle om kontroversielle saker fra tv-serien. Sa
Og ikke minst så skal vi ha en meget interessant panel debatt, hvor blant annet nåværende leder for Oslo fengsel og andre sentrale fengselsbetjenter fra den nye TV-serien «Oslo fengsel» som er å se på TV fom denne uken på tv2; skal delta, med i podiet er også en tidligere innsatt som har avsonet i hele 31 forskjellige fengsler tidligere og som nå er leder for Fengselshotellet i Arendal; Audun Garthe, div politikere og andre kandidater som skal diskutere Fengselssystemet/og kriminalitet. «Vil vi få svenske tilstander også snart i Norge?, og har en økt kriminalitet i samfunnet en sammenheng med stadige budsjett -kutt i kriminalomsorgen?»
Helt til slutt, så skal vi ha en fantastisk spennende MasterClass med de skikkelig store skikkelsene innenfor krim som skal diskutere krimsaker seg imellom 🤠 Kan ikke bli en bedre avslutning enn dette.
Festivalen starter klokken 13:00 og varer helt til klokken 22:00.
Det blir kriminelt god festival stemning med servering av både tyrkiske crime-burgere, fengslende bakte poteter, banditt-fries og mye annet, samt servering av både øl og vin hvor åstedet til festivalen selvfølgelig er i den tidligere beryktede luftegården i Arendal gamle fengsel anno 1862-2020. (Visste du at Norgeshistoriens største masseflukt fant sted fra denne luftegården tilbake i 1999?…)
Og kanskje havner du selv midt oppi en opphetet debatt på sidelinjen rundt aktuelle temaer når Norges eliten innenfor krim-Norge samles denne kvelden den 30-31.august.
True crime festivalen i Arendal er i samarbeid med det anerkjente true crime TV og serie – produsenten Novemberfilm som blant annet står bak «Makten», «Insider» og «tollerne» m.fl.
Selskapet «Arendal by As» som nylig samlet flere hundretusen mennesker i Arendal til folkefest under den berømte «tallship race».
Samt oss på Fengselshotellet i Arendal… Som er kjent for å tilby svært fengslende opplevelser 🤠
Deler av overskuddet til billettinntektene går til forebyggende arbeid for å få ungdom ned til fengslet for å både fortelle dem om baksiden av medaljen når det kommer til narkotika&kriminalitet, og vise dem hvor de havner om de velger å gjøre for mange ulovligheter ;nemlig i de beryktede glattcellene. Vi ønsker at de unge skal få en opplevelse av å se, lære og oppleve dette, før ungdommen selv kommer utfor avgjørende livsvalg som kan få store konsekvenser for fremtiden deres. Så de har muligheten til å stå bedre rustet og ikke minst klare til å ta et best mulig informert valg før vanskeligheter oppstår.
Så bestill gjerne en billett nå.
Gjerne del, og husk å tagg en partner-in-crime som du kunne tenkt deg å ta med på arrangementet her 🤠