Historien
om Fengselshotellet

Logo ikon - Fengselshotellet i Arendal - Fengselshotellet.no

og litt om oss som jobber her

Sjekk ledighet / Booking →


Historien bak – en fengslende mystikk

På midten av 1800-tallet så ble Arendal fengsel anno 1862 bygd etter den såkalte «Philadelphia modellen». Denne form for soning av straffedømte gikk ut på at den sonende skulle skikkelig få kjenne straffen på kroppen. Mye isolering og ene-celler skulle få den innsatte til å reflektere over sine handlinger som gikk imot samfunnets etablerte normer og regler- og på denne måten bli rehabilitert. Arendal fengsel er et tidligere høysikkerhetsfengsel.

Den gamle bygningen -som er blant Arendals eldste- ligger sentralt plassert og 5 minutters gange for reisende på vei til sentrum. Fengslet har 4 etasjer. Og en luftegård. En av Europas største «masse flukter» fra et fengsel fant sted i nettopp denne luftegården rett før årtusenskiftet i 1999.

Ansatte ved
FENGSELSHOTELLET AS

Audun Garthe
Audun GartheEier | Daglig Leder
Marta Saettone-Johansen
Marta Saettone-JohansenKreative Director
Svein Bjerkholt
Svein BjerkholtFengselsVekter
Angel
AngelHusets Askepott
Marianne
Marianne FengselsVekter

FENGSLET 1862 AS

Frode Goggsbo
Frode GoggsboCEO | Gate Keeper & Key Master
Christian Googsbo
Christian GoogsboVaktmester

Hva gjester sier om oss

Hjertelig takk for ALLE tilbakemeldinger!
Og velkommen igjen! 😀
 • We had a wonderful stay in this very special hotel. Everything about the stay was great. Our room was very nice with very comfortable separate beds (cell 34). The staff... read more

  Elisabeth N Avatar Elisabeth N

  Very nice stay at Fengselshotellet, well preserved and very interesting surroundings, quiet and clean. It’s not a luxury hotel, so don’t expect that, but it’s just a different and an... read more

  Rolfhh Rolfhh Avatar Rolfhh Rolfhh

  The rooms are old prison cells so in regards of luxery you will have to look elsewhere, but it's a cool experience for a night or two. The kids staying... read more

  Christopher Thorjussen Avatar Christopher Thorjussen
 • I would say the place is a thematic hostel with a historic background. Super cool.|The location is excellent. The breakfast was a VIP service (upon request) but has room for... read more

  Ricardo B Avatar Ricardo B

  Excellent service! The owner was very he's very captivating, the history he tells feels inmersive. Food for thought. Truly amazing beds. Same feeling as you would imagine sleeping on clouds.

  Rasmus Kirkegaard Avatar Rasmus Kirkegaard

  Our family lived one week in Fengsel hotel and and was pleasantly surprised by the service and originality! We were given a tour of the hotel and showed a cozy terrace... read more

  Alexandra Photo Avatar Alexandra Photo
 • Perfect sense of humour! Kind person o reception. I am first time in Norway. So thank you very much for this good experience!

  David Tchapovsky Avatar David Tchapovsky

  Great experience and a very good host! Melina and Matt

  Matthew Wheatley Avatar Matthew Wheatley

  Amazing stay! Recommended

  B K Avatar B K
 • Sinnsykt hyggelige mennesker som driver! De engasjerer seg og er interessert i gjestene sine. Bare gode opplevelser her. Rommet var bra, servicen var topp og det var en gøy erfaring! Kommer... read more

  William Al3xander Avatar William Al3xander

  (Translated by Google) Lovely atmosphere and very pleasant hosts. I was well received when I arrived, and the host went out of his way to accommodate my needs. The room... read more

  Martin N Avatar Martin N

  Fengselshotellet byr på en opplevelse med mye historie og et unikt innblikk fra innsiden av det som tidligere var Arendal Fengsel. Grip muligheten til å få omvisningen av særdeles hyggelige Audun... read more

  3DLandskap Avatar 3DLandskap

Informasjon

Historien bak – en fengslende mystikk

På midten av 1800-tallet så ble Arendal fengsel anno 1862 bygd etter den såkalte «Philadelphia modellen». Denne form for soning av straffedømte gikk ut på at den sonende skulle skikkelig få kjenne straffen på kroppen. Mye isolering og ene-celler skulle få den innsatte til å reflektere over sine handlinger som gikk imot samfunnets etablerte normer og regler- og på denne måten bli rehabilitert. Arendal fengsel er et tidligere høysikkerhetsfengsel.

Den gamle bygningen -som er blant Arendals eldste- ligger sentralt plassert og 5 minutters gange for reisende på vei til sentrum. Fengslet har 4 etasjer. Og en luftegård. En av Europas største «masse flukter» fra et fengsel fant sted i nettopp denne luftegården rett før årtusenskiftet i 1999.

Vi ønsker at fengslet som en gang var et negativt ladet ord, både forbundet med avstraffelse og kriminalitet/grovt kriminelle, skal oppleve å få en ny sjanse og bli re-vitalisert 160 år seinere. Vi ønsker at våre gjester skal få oppleve helt unike historier som både er fengende og spennende, og som skal gi et minne for livet. I tillegg så ønsker vi å tilføre det gamle fengslet et nytt og levende liv med moro, aktiviteter, konserter, hyggelige fester, spennende foredrag, omvisning med tidligere innsatt, julemarked i luftegården, og heve stedet til en historisk plass hvor det en gang så triste får oppleve glede, og blir til sprudlende liv- og gjestene våre får oppleve Norges første- og eneste-fengselshotell. Og komme ut herifra etter en overnatting med ny kunnskap, respekt for det som har vært og en ny og vanvittighistorie å fortelle både til sine venner og de nærmeste.

Vi i fengselshotellet, skal gjøre alt for at denne natta -gjerne nettene- skal bli en helt spesiell og ikke minst fengslende opplevelse for deg- som vår hedersgjest- i denne bygningen fra 1862.

Rommene er nyrenoverte i 2022, og er 9m² store med både toalett, vask, strøm og wifi. Samt et lite skrivebord. Temaet vi har valgt et typ svart-hvitt mønster på celle-rommene. Fengslet har 24 nyrenoverte fengselsceller i den første og i den andre etasjen, og en stor «direktør boligen» helt øverst i 3.etasje. Vi tilbyr 18 enkelt cellerom og 5 to- til tre-mannsrom, 1 familierom (privat dusj) og «direktør boligen» som er bestående av to større rom, to separerte senger, sofa, kjøkken, egen dusj og stort rundt vindu med utsikt nedover mot Arendal sentrum.

Vi kan tilby en større luftegård hvor det både er en liten nybygget scene/tribune og et arrangement-telt med plass til 50 personer. Her kan det arrangeres både konserter og aktiviteter for utdrikkingslag/team building. Vi er svært fleksible med å tilrettelegge for både firmaer og privatpersoner.

Vi tilbyr også en guidet tur igjennom fengselets 160 år gamle historie med en tidligere rehabilitert innsatt som også forteller om «livet til en innsatt» her, spektakulære rømninger fra stedet og viser både åpne og lukkede områder i fengslet.

FengselsfuglerEn historisk firmatur til «fengselshotellet» fra 1862 i Arendal.

Vi tar imot både større og mindre grupper. Oppholdet hos oss egner seg godt for bedriftssamlinger/team building som ønsker seg en helt unik opplevelse som ingen andre i Norge tilbyr. Her vil dere oppleve å bo i spennende fengselsceller fra 1862 som er ny renovert.

Rommene er 9m² store med toalett og vask. Og et lite skrivebord. Fengslet har 24 nyrenoverte fengselsceller i den første og i den andre etasjen, og en stor «direktør hybel» helt øverst i 3.etasje. Vi tilbyr en guidet tur rundt for hele gruppen i hele fengslet. Gruppen får her tildelt fengselsdrakter som skaper en munter stemning på runden. Her får gruppen oppleve visningen av fengslet i sammen med en tidligere innsatt -med lang fartstid i fengselssystemet- som i dag er blitt helt rehabilitert, som forteller spennende og unike historier om de ulike og spektakulære rømningene som har foregått fra fengslet, beskriver følelsen av å være innestengt i et fengsel. Og ikke minst en enkel presentasjon av fengslets historie fra 1862- og til i dag. Og guiding igjennom alle både de åpne og de lukkede etasjer i selve det gamle fengslet.

Vi tilbyr også konferanse rom med adelige stoler fra 1700-tallet. Plass til 18 personer. Vi har i tillegg et fest-lokale hvor Arendals gamle domstol var plassert. Her er det plass til 60 personer. Og det er i tillegg en liten bar oppe i 2.etasje her. Vi har også en stor bakgård – lett forklart- kalt for «luftegården». Her har vi lagd til en liten konsert tribune. Og vi har et telt plass til 100 personer. Vi kan her finne på mye spennende aktiviteter. Har dere et forslag? Vi tilrettelegger.  Hvor meningen er å tilby servering. Vi har et samarbeid med tapas selskapet «Morgenfugl» de tilbyr ulike spennende retter som kan bestilles til selskapet.

Vi kan også arrangere at uvitende gjester i følget blir «kidnappet» enten på togstasjonen i Arendal, eller andre avtalte steder. Her kan gjestene både få påført håndjern og bind-for-øyne, og fraktet til fengslets beryktede glattceller. Hvor vi kan designe ulike gåter og quiz oppgaver med noe godt å drikke på cellen. Dette kan leies på forespørsel. Og vi skreddsyr gjerne en firmatur for dere. Med overnatting og aktiviteter. Selvfølgelig med et fengslende godt tilbud.

Ta kontakt på booking@fengselshotellet.no

Hotell overnattinger fra kr 1045,-

Guidet tur (45 min) fra kr 169 per person /grupper på 5-9 personer 139 kr per person / 10-20 personer 129 kr per person

Bedriftsarrangementer/team building – Ta kontakt på booking@fengselshotellet.no for et «skreddersydd» tilbud

Fengselshotellet i Arendal
Parkveien 6
4838 Arendal
Norway

ÅPNINGSTIDER:

mandag:  07:00 – 20:00
tirsdag:  07:00 – 20:00
onsdag:  07:00 – 20:00
torsdag:  07:00 – 20:00
fredag:  07:00 – 22:00
lørdag:  10:00 – 22:00
søndag:  10:00 – 22:00

KONTAKT OSS:

E-post: booking@fengselshotellet.no
Mobil: +47 95454525
Fengselshotellet AS
Org. Nr.: 932 525 283

Bestilling av selskapslokaler:
booking@fengselshotellet.no